Slider 01Slider 02Slider 03 Slider 04 Slider 05
 


E-mail: socijalniradguca@gmail.com
Web: www.csrlucani.rs 

 

 

Ја још имам таленат

Центар за социјални рад општине Лучани у Гучи је у оквиру програма подршке старијим особама упутио позив суграђанима да покажу своје таленте. Идеја програма „Ја још имам таленат“ је да се подстакне све оно што људи , ове животне доби, негују, делећи са другима или чувајући за себе. Међу најхрабријима су били Вукола Милић из Лучана, Владан Радовановић из Рогаче и Зарија Басарић из Лучана. Сви су награђени пригодним поклонима.
Вукола Милић (1954.), Лучани, радник у пензији. Посветио је живот породици и раду. Добровољни давалац крви 89 пута. Има веома необичан таленат, цртање унутрашњих телесних органа по тачној анатомској шеми и старих сеоских кућа. Користи технику оловке и хемијске оловке. Проучава алтернативне методе лечења и примењује их на себи. Има позитиван животни став, једноставност у размишљању. Сам каже да му је живот инспирација.
Владан Радовановић (1954.), радник у пензији из Рогаче. Има два сина и два унука. Музика је важан сегмент његовог живота. Свира гитару од 1976. године. И дан-данас музиком остварује додатни приход. Фах су му народна и староградска музика. „Слухиста“ је и у музици види наду и срећу.
Зарија Басарић (1948.), радник у пензији, станује у Лучанима. Цео живот радио и бринуо за породицу уз тајну љубав-музику. Родитељи му нису били за то да му се купи хармоника, али је он живео за песму. И када је била туга, севдах у њему је помогао. Са уживањем прича о наступу на Распеваном Драгачеву давних година, када га је „појела трема“ и када је победио Милош Николић са песмом „Без љубави све је пусто“. Познаје естрадну историју овог краја.
Хвала овим дивним људима!